Vacature Chef-kok

Chef-kok in s-Gravenhage

Babylon Hotel Den Haag

Fulltime

Ben jij een culinaire expert die graag de zoete, zure, zoute, bittere en umami smaken verkent? Kun jij een team van enthousiaste professionals leiden en inspireren? Overtref je consequent de verwachtingen, zorg je voor tevreden gasten en personeel en straal je tegelijkertijd rust en positiviteit uit? Als deze kwaliteiten je aanspreken, dan nodigen we je van harte uit om de functie van Executive Chef bij restaurant The Livingroom, gevestigd in Babylon Hotel Den Haag, te overwegen.

Wat ga je doen?

Als Executive Chef van The Livingroom in Babylon Hotel in Den Haag zorg je ervoor dat elk gerecht dat je keuken verlaat niet alleen heerlijk is, maar ook visueel aantrekkelijk. Of het nu gaat om een vroeg ontbijt of een laat dessert, jouw toewijding aan onberispelijke standaarden blijft onwrikbaar. Of je nu individuele gasten bedient of de catering verzorgt voor groepen tot 130 personen, jij houdt van een spannende uitdaging. In deze functie is het vanzelfsprekend om op de hoogte te blijven van culinaire technieken, eettrends en ingrediënten, en je blinkt uit in het gepassioneerd delen van deze kennis met je team en gasten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van leerlingen en stagiairs. Het is jouw dagelijkse missie om processen, producten en menu's te verbeteren, waarbij je voortdurend op zoek bent naar verbetering. Vaardig timemanagement en creatieve menu-innovatie zijn je op het lijf geschreven en zorgen ervoor dat elke dag voor jou en je collega's een bron van uniekheid en inspiratie is.


Wie zijn wij?

Het Babylon Hotel Den Haag , sinds 1978 een icoon aan het centraal station van Den Haag en onderdeel van Eden Hotels. Centraal gelegen, met een fantastisch uitzicht en daarnaast natuurlijk alle bekende trekpleisters binnen handbereik. Het hotel heeft 143 kamers en verschillende bijzondere vergaderzalen. In het hotel vind je op de eerste verdieping onze bar en ons restaurant "The Livingroom", waar we voor onze gasten een echt thuisgevoel willen creëren.


Eden Hotels heeft gedurende twee generaties een mooie collectie hotels opgebouwd. Onze hands-on aanpak combineert tientallen jaren ervaring in de hotellerie met zakelijk inzicht, zodat elke collega het beste uit zichzelf kan halen. Met veel plezier zorgen we voor een lokale beleving en blijvende herinneringen voor onze gasten. Met inmiddels 12 hotels bevinden we ons in de stadscentra van alle grote steden in Nederland. Doordat we in die steden alle verrassende plekken weten, zorgen we ervoor dat de gast zich echt even één van ons voelt. Met onze ambitie om internationaal te groeien, is het onze missie om diezelfde uitstekende service en ervaring in heel Europa te gaan bieden. We hebben spannende tijden voor de boeg met grote projecten in het verschiet, dus het is een geweldig moment om aan boord te stappen!


Wie ben jij?

  • Verantwoordelijk voor het actief opbouwen en behouden van relaties met gasten en fungeert als mentor voor teamleden om superieure service aan gasten te bieden.
  • Huurt, traint, motiveert en beoordeelt personeel en houdt toezicht om ervoor te zorgen dat werknemers voldoende begeleiding en middelen krijgen om de gestelde doelen te bereiken.
  • Houdt toezicht op al het keukenpersoneel en stewarding, inclusief de woonkamer en vergaderzalen.
  • Begrijpt visie en afdelingsdoelstellingen, normen, richtlijnen en budget om effectief toezicht te kunnen houden op de afdeling.
  • Plant menu's rekening houdend met de marketingvoorwaarden, populariteit van verschillende gerechten en recente menu's.
  • Controleert de bereidings- en kookmethodes van voedsel, de grootte van porties en de garnering van voedsel door te proeven.
  • Koopt naar behoefte voedselvoorraden en keukenapparatuur aan bij goedgekeurde leveranciers en keurt de kwaliteit van het ontvangen voedsel goed.
  • Verantwoordelijk voor de opslag van voedingsmiddelen om de kwaliteit van het voedsel en de naleving van gezondheidsvoorschriften te waarborgen.
  • Overlegt met banketverkopers en klanten om speciale menu's te maken, aan te passen en op maat te maken.
  • Verantwoordelijk voor het bijhouden van variaties in de voedselkosten en het aanpassen van dergelijke prijzen aan voedselitems die resulteren in nettowinst.
  • Moet voldoen aan budgettaire richtlijnen voor voedsel, arbeid en diverse kosten.
  • Bijwonen van en deelnemen aan MT-vergaderingen en teamvergaderingen.
  • Je hebt een SVH-leraar.
  • HACCP-certificaat.
  • Bij voorkeur is ervaring als chef-kok of sous-chef ook prima.
  • Je woont in, en of rond, de regio Den Haag.

Wat kun je van ons verwachten?

Ontvang €1000 startbonus voor deze functie.

  • Een fulltime contract (met intentie tot verlenging).
  • Een brutosalaris vanaf €4000* per maand (gebaseerd op een fulltime dienstverband).
  • De Eden Basics zijn bij ons dik in orde. Denk hierbij aan goede collectieve verzekeringen en een reiskostenvergoeding.
  • Twee gratis overnachtingen per jaar in een Eden Hotel naar keuze.
  • Flinke korting op nog meer overnachtingen, ook voor Family & Friends.
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 5 extra vakantiedagen te kopen.
  • Gezonde Fiets via de zaak regeling.
  • Een mooie collega aanbrengbonus regeling.
  • Toffe collega's en veel (creatieve) vrijheid.
  • Gezellige events en natuurlijk een leuk cadeau voor alle mooie momenten in het leven.
  • Bij Eden Hotels hechten we veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, leeftijd of geaardheid maken geen verschil uit voor je kansen tijdens de sollicitatieprocedure. We zijn een bedrijf waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Of je nu jong, iets ouder, student of herintreder bent.

  • Twee gratis overnachtingen per jaar in een Eden Hotel naar keuze
  • Onderdeel van Eden Hotels
  • Gezonde Fiets via de zaak regeling
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 5 extra vakantiedagen te kopen

Neem contact met ons op!


  • Reserveren

EdenHotels



Functie:chef kok
Startdatum:29-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:4000 – 4000
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Den Haagkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de den-haagkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Chef-kok Eden Hotels 29-11-2023

Bekijk ook andere vacatures